060-552450

Brandglas

Brandglas Branddörrar Brandpartier

Brandglas i branddörrar och brandpartier ger skydd mot flammor, rökgaser och stora temperaturökningar. Brandglas används för att förhindra brandspridning i byggnader. Ett brandglas består av olika skikt, ju fler skikt desto längre tid tar det för branden att tränga igenom och temperaturhöjningen på andra sidan brandglaset fördröjs.

Varför brandglas?

  • Brandglas förhindrar spridning av röd, eldflammor och värmestrålning. När det gäller minuter och sekunder kan rätt brandskyddsglas vinna tid som kan visa sig ovärderlig – utan att det behöver synas.
  • Glas som brandskydd och brandavskiljare ger stora fördelar för de som vistas i byggnaden. God genomsikt och orientering bidrar till ökad säkerhet. Brandglas i branddörrar och brandpartier hindrar brandspridning och underlättar evakuering av människor och föremål.

Utrymningsvägar är ofta korridorer med glaspartier som väggar vilket då ställer krav på att glaset ska vara härdade eller laminerade säkerhetsglas. Våra brandglas uppfyller högsta personsäkerhetsklass för härdat respektive laminerat glas.

Tveka inte att ta kontakt med oss. Vi ger goda råd och besked om rätt materialval.

Vi har kunder i Sundsvall, Ånge, Sveg, Ljusdal, Hudiksvall, Sollefteå, Kramfors, Timrå, Härnösand.