Skip to content
Tvåspannsv. 3A, Sundsvall

060-552450

Våra tjänster

Fönster

Fönster – Fönsterbyte – Altan – Altandörrar – Vikdörrar – Skjutdörrar

Vi utför fönsterbyten till privatpersoner, kommuner och kommersiella fastigheter. Vi har ett komplett sortiment av trä, aluminium och PVC-fönster, bland annat i samarbete med Arctic Windows – fönster för nordiskt klimat. Produktutbudet sträcker sig från enkla 2-glas-fönster till 3-glas passivhusfönster med U-värden under 0,8 för hela konstruktionen. Samtliga fönster levereras måttbeställda på millimeternivå vilket gör att begränsningarna är få när det kommer till att förverkliga fönsterbytet, just som du har tänkt dig.

Ett fönsterbyte innebär såväl minskade uppvärmningskostnader, men nya 3-glas-fönster reducerar även bullernivån drastiskt. Miljömässigt är den största påverkan på naturen fönstrets U-värde. Ju bättre isolerat fönstret är, desto miljövänligare är det. Våra PVC-fönster har en yta av ny PVC och en kärna av återvunnen PVC (Styvare än ny PVC). PVC-fönstren är miljöklassade och kan återvinnas om du vill byta ut dem i framtiden.

Fönster, Fönsterbyte, Altan, Altandörrar, Vikdörrar, Skjutdörrar, Sundsvall, Ånge, Sveg, Ljusdal, Hudiksvall, Sollefteå, Kramfors, Timrå, Härnösand
Följande öppningsfunktioner erbjuds i trä, aluminium och PVC:
  • Topswing/Vridfönster – kan vridas runt en vågrät axel utanför karmen, enkla att tvätta.
  • Utåtgående sidohängt – fönster med smalare profiler och mer glasyta, standard för rena träfönster. perfekta för gamla trähus.
  • Inåtgående sido+bottenhängt – 2-i-1 öppning med vädringsläge i topp eller sidohängning för enkel rengöring.
  • Altan/balkongdörrar – Enkla och dubbla.
  • Vikdörrar – För extra stora öppningar
  • Skjutdörrar– Populärt om du vill ha mycket ljusinsläpp i ett uppvärmt uterum.

Materialen har olika för och nackdelar: Rena träfönster har det mest naturliga utseendet, rekommenderat för äldre hus, men har ett större behov av underhåll. Aluminiumbeklätt trä ger bättre underhållsfrihet på utsidan och har trä inåt rummet. PVC är klart bäst när det kommer till att slippa underhåll allround. Alu och PVC lämpar sig bäst i nyare fastigheter. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Det är viktigt att du som kund skall känna dig trygg med att du gör ett bra val så be oss gärna om referenser på redan genomförda projekt. Här kan du också läsa mer om våra fönsterbyten i Sundsvall.

Vi har kunder från Sundsvall, Ånge, Sveg, Ljusdal, Hudiksvall, Sollefteå, Kramfors, Timrå och Härnösand.